Tiedotteet

--

Tiedote, maaliskuu 2017
Julkaisuvapaa heti

POSTIHISTORIAN MAAILMA -BLOGI HERÄTTÄNYT KIINNOSTUSTA

Postihistorian maailma on toukokuussa 2016 alkanut blogi, joka kertoo postihistoriasta monipuolisesti.

Osoitteesta http://postihistoria.blogspot.com löytyvässä blogissa on kerrottu tähän mennessä muun muassa postisensuurista ja lentopostista, Hyvikkälän ja Salorannan postitoimipaikoista, Finlandia 2017 -näyttelystä, Hyvinkään Postimerkkikerhon 50-vuotisnäyttelystä, Suomen ja Unkarin pikajakelupostista, suomalaisista siltaleimoista sekä brittiläisten postileimojen keräilijöiden yhdistyksestä.

Blogissa on vierailtu (sivun näytöt yhteensä) kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana yli 1700 kertaa eli 170 kertaa kuukaudessa. Tunnisteiden avulla löytää helposti itseä kiinnostavia blogitekstejä. Seuraavia tunnisteita on eniten: postimerkkinäyttely, postihistorian luokka, Suomi, Finlandia, kirja, pikajakelulipuke, pikajakeluposti.

Hyppää mukaan postihistorian kiehtovaan maailmaan ja sukella postilähetysten syövereihin!

Mitä on postihistoria?

Postihistoriassa kerätään ja tutkitaan postilaitoksen historiaa ja kehitystä erilaisten postilähetysten ja postileimojen sekä postaalisten lipukkeiden ja muiden postaalisten merkintöjen avulla.

Kansainvälisen filatelistiliiton näyttelysäännöissä postihistoria jaetaan postipalveluihin ennen postimerkkiaikaa, postipalvelujen paikalliseen, alueelliseen, kansalliseen ja kansainväliseen kehitykseen, postitaksoihin, postinkuljetusreitteihin, postinkäsittelymerkintöihin, sotilaspostiin, kenttäpostiin, piirityspostiin, sotavankipostiin, siviili- ja sotilashenkilöiden internointileiripostiin, laivapostiin, rautatiepostiin, erilaisten liikkuvien postitoimipaikkojen postiin, onnettomuuspostiin, desinfioituun postiin, postisensuuriin, lunastuslähetyksiin, postitoimintojen automaatioon, postiagentuurien postinkäsittelymerkintöihin sekä virkapostiin ja postimaksutta kulkeneeseen postiin.

Ota yhteyttä!

Haluatko antaa palautetta Postihistorian maailma -blogista, kertoa postihistoriaa koskevasta tapahtumasta tai postihistorian luokan näyttelytuloksista, kirjoittaa blogiin omasta keräilyalueestasi (omalla nimelläsi) taikka kertoa postihistoriaan liittyvästä yhdistyksestä, lehdestä, kirjasta tai sivustosta? Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen postimerkkeilija(a)gmail.com (korvaa (a) @-merkillä).


Postisensuuri on mielenkiintoinen postihistorian osa-alue, jossa kerätään ja tutkitaan eri syistä tarkistuksen kohteeksi joutuneita postilähetyksiä. Suomesta 20.8.1943 Tanskaan lentopostissa lähetetty pikakirje, joka on käynyt postisensuurissa sekä Suomessa että Tanskassa. Kuori on käynyt myös kemiallisessa sensuurissa, mistä kertoo kuoren etupuolen poikki kulkeva haalea jälki.


Kirje pikajakelupostissa ja lentopostissa Budapestistä Unkarista 6.5.1937 Helsinkiin, jonne kirje on saapunut seuraavana päivänä (ensin lentoasemalle ja sieltä postitoimipaikkaan). Kirjeen lähettämisestä pikajakelupostissa kertoo EXPRESSZ-lipuke eli pikajakelulipuke.

--

Tiedote, lokakuu 2016
Julkaisuvapaa heti

SUKELLA POSTILÄHETYSTEN SYÖVEREIHIN!

Postihistorian maailma on toukokuussa 2016 alkanut blogi, joka kertoo postihistoriasta monipuolisesti. Osoitteesta http://postihistoria.blogspot.com löytyvässä blogissa on kerrottu tähän mennessä muun muassa Hyvikkälän postitoimipaikasta, Euroopasta Suomeen 1800-luvulla lähetetyistä kirjeistä kertovasta kirjasta, lentopostista, suomalaisista siltaleimoista ja brittiläisten postileimojen keräilijöiden yhdistyksestä. Hyppää mukaan postihistorian kiehtovaan maailmaan ja sukella postilähetysten syövereihin!

Mitä on postihistoria?

Postihistoriassa kerätään ja tutkitaan postilaitoksen historiaa ja kehitystä erilaisten postilähetysten ja postileimojen sekä postaalisten lipukkeiden ja muiden postaalisten merkintöjen avulla. Kansainvälisen filatelistiliiton näyttelysäännöissä postihistoria jaetaan postipalveluihin ennen postimerkkiaikaa, postipalvelujen paikalliseen, alueelliseen, kansalliseen ja kansainväliseen kehitykseen, postitaksoihin, postinkuljetusreitteihin, postinkäsittelymerkintöihin, sotilaspostiin, kenttäpostiin, piirityspostiin, sotavankipostiin, siviili- ja sotilashenkilöiden internointileiripostiin, laivapostiin, rautatiepostiin, erilaisten liikkuvien postitoimipaikkojen postiin, onnettomuuspostiin, desinfioituun postiin, postisensuuriin, lunastuslähetyksiin, postitoimintojen automaatioon, postiagentuurien postinkäsittelymerkintöihin sekä virkapostiin ja postimaksutta kulkeneeseen postiin.

Ota yhteyttä!

Haluatko antaa palautetta Postihistorian maailma -blogista, kertoa postihistoriaa koskevasta tapahtumasta tai postihistorian luokan näyttelytuloksista, kirjoittaa blogiin omasta keräilyalueestasi (omalla nimelläsi) taikka kertoa postihistoriaan liittyvästä yhdistyksestä, lehdestä, kirjasta tai sivustosta? Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen postimerkkeilija(a)gmail.com (korvaa (a) @-merkillä).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti