Tiedotteet

--

Tiedote, syyskuu 2017
Julkaisuvapaa heti

POSTIMERKKEILIJÄN BLOGEISSA FILATELIAN MAAILMA MONIPUOLISESTI ESILLÄ

Postimerkkeilijä-bloggaajalla on kolme blogia, jotka kertovat filatelian maailmasta monipuolisesti. Postihistorian maailma -blogi keskittyy postihistorian keräilyyn ja tutkimukseen. Nuorisofilatelia nousuun! -blogin tavoitteena on kertoa nuorille ja lapsille postimerkkeilystä sekä edistää suomalaista nuorisofilateliaa. The Philatelist News -blogi on nimensä mukaisesti englanninkielinen ja se sisältää lyhyitä uutisia filatelian kentältä.

Osoitteesta http://postihistoria.blogspot.com löytyvän Postihistorian maailma -blogin suosituimpia tekstejä ovat olleet mm. ”Tunnetko suomalaiset postileimat – mikä on siltaleima?”, ”Postihistoriassa sukelletaan postilähetysten syövereihin” ja ”Mitä on postisensuuri?”. Blogissa on vierailtu (sivun näytöt yhteensä) jo yli 3300 kertaa.


Finlandia 2017 -postimerkkinäyttelyn nuorisofilatelian luokassa saavutettiin postihistoriallisella kokoelmalla kultamitali. Espanjalaisen Miriam Gisbert Llacerin kokoelma Valencian esifilateelisista leimoista 1700-1800 -luvuilta ylsi tähän loistavaan saavutukseen.

Osoitteesta http://nuorisofilatelia.blogspot.com löytyvän Nuorisofilatelia nousuun! -blogin suosituimpia tekstejä ovat olleet mm. ”Postimerkit lelukauppoihin – miksi ei?”, ”Catch a stamp – nappaa postimerkki!” ja ”Nuorisofilatelia esillä Finlandia 2017 -näyttelyssä”. Blogissa on vierailtu (sivun näytöt yhteensä) jo yli 2400 kertaa.

The Philatelist News -blogi (suomennettuna Filatelistiuutiset) on maaliskuussa 2017 perustettu blogi, jossa on kerrottu mm. Postiljonenin postimerkkihuutokaupoista, Tanskan postihistoriallisesta yhdistyksestä, Burkina Fason postimerkeistä ja kansainvälisestä Brasília 2017 -postimerkkinäyttelystä. The Philatelist News on osoitteessa http://thephilatelistnews.blogspot.com.


Belgialainen Publibel-ehiöpostikortti, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi autoaiheiseen kokoelmaan. Belgiassa on ilmestynyt paljon erilaisia Publibel-ehiöpostikortteja, jotka jo itsessään ovat kiehtova keräilyalue.

Blogit ovat osa sosiaalista mediaa ja oiva tapa levittää tietoa postimerkkeilyharrastuksesta, joka on edelleen yksi maailman suosituimmista harrastuksista. Tervetuloa lukemaan Postimerkkeilijän blogeja!

--

Tiedote, maaliskuu 2017
Julkaisuvapaa heti

POSTIHISTORIAN MAAILMA -BLOGI HERÄTTÄNYT KIINNOSTUSTA

Postihistorian maailma on toukokuussa 2016 alkanut blogi, joka kertoo postihistoriasta monipuolisesti.

Osoitteesta http://postihistoria.blogspot.com löytyvässä blogissa on kerrottu tähän mennessä muun muassa postisensuurista ja lentopostista, Hyvikkälän ja Salorannan postitoimipaikoista, Finlandia 2017 -näyttelystä, Hyvinkään Postimerkkikerhon 50-vuotisnäyttelystä, Suomen ja Unkarin pikajakelupostista, suomalaisista siltaleimoista sekä brittiläisten postileimojen keräilijöiden yhdistyksestä.

Blogissa on vierailtu (sivun näytöt yhteensä) kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana yli 1700 kertaa eli 170 kertaa kuukaudessa. Tunnisteiden avulla löytää helposti itseä kiinnostavia blogitekstejä. Seuraavia tunnisteita on eniten: postimerkkinäyttely, postihistorian luokka, Suomi, Finlandia, kirja, pikajakelulipuke, pikajakeluposti.

Hyppää mukaan postihistorian kiehtovaan maailmaan ja sukella postilähetysten syövereihin!

Mitä on postihistoria?

Postihistoriassa kerätään ja tutkitaan postilaitoksen historiaa ja kehitystä erilaisten postilähetysten ja postileimojen sekä postaalisten lipukkeiden ja muiden postaalisten merkintöjen avulla.

Kansainvälisen filatelistiliiton näyttelysäännöissä postihistoria jaetaan postipalveluihin ennen postimerkkiaikaa, postipalvelujen paikalliseen, alueelliseen, kansalliseen ja kansainväliseen kehitykseen, postitaksoihin, postinkuljetusreitteihin, postinkäsittelymerkintöihin, sotilaspostiin, kenttäpostiin, piirityspostiin, sotavankipostiin, siviili- ja sotilashenkilöiden internointileiripostiin, laivapostiin, rautatiepostiin, erilaisten liikkuvien postitoimipaikkojen postiin, onnettomuuspostiin, desinfioituun postiin, postisensuuriin, lunastuslähetyksiin, postitoimintojen automaatioon, postiagentuurien postinkäsittelymerkintöihin sekä virkapostiin ja postimaksutta kulkeneeseen postiin.

Ota yhteyttä!

Haluatko antaa palautetta Postihistorian maailma -blogista, kertoa postihistoriaa koskevasta tapahtumasta tai postihistorian luokan näyttelytuloksista, kirjoittaa blogiin omasta keräilyalueestasi (omalla nimelläsi) taikka kertoa postihistoriaan liittyvästä yhdistyksestä, lehdestä, kirjasta tai sivustosta? Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen postimerkkeilija(a)gmail.com (korvaa (a) @-merkillä).


Postisensuuri on mielenkiintoinen postihistorian osa-alue, jossa kerätään ja tutkitaan eri syistä tarkistuksen kohteeksi joutuneita postilähetyksiä. Suomesta 20.8.1943 Tanskaan lentopostissa lähetetty pikakirje, joka on käynyt postisensuurissa sekä Suomessa että Tanskassa. Kuori on käynyt myös kemiallisessa sensuurissa, mistä kertoo kuoren etupuolen poikki kulkeva haalea jälki.


Kirje pikajakelupostissa ja lentopostissa Budapestistä Unkarista 6.5.1937 Helsinkiin, jonne kirje on saapunut seuraavana päivänä (ensin lentoasemalle ja sieltä postitoimipaikkaan). Kirjeen lähettämisestä pikajakelupostissa kertoo EXPRESSZ-lipuke eli pikajakelulipuke.

--

Tiedote, lokakuu 2016
Julkaisuvapaa heti

SUKELLA POSTILÄHETYSTEN SYÖVEREIHIN!

Postihistorian maailma on toukokuussa 2016 alkanut blogi, joka kertoo postihistoriasta monipuolisesti. Osoitteesta http://postihistoria.blogspot.com löytyvässä blogissa on kerrottu tähän mennessä muun muassa Hyvikkälän postitoimipaikasta, Euroopasta Suomeen 1800-luvulla lähetetyistä kirjeistä kertovasta kirjasta, lentopostista, suomalaisista siltaleimoista ja brittiläisten postileimojen keräilijöiden yhdistyksestä. Hyppää mukaan postihistorian kiehtovaan maailmaan ja sukella postilähetysten syövereihin!

Mitä on postihistoria?

Postihistoriassa kerätään ja tutkitaan postilaitoksen historiaa ja kehitystä erilaisten postilähetysten ja postileimojen sekä postaalisten lipukkeiden ja muiden postaalisten merkintöjen avulla. Kansainvälisen filatelistiliiton näyttelysäännöissä postihistoria jaetaan postipalveluihin ennen postimerkkiaikaa, postipalvelujen paikalliseen, alueelliseen, kansalliseen ja kansainväliseen kehitykseen, postitaksoihin, postinkuljetusreitteihin, postinkäsittelymerkintöihin, sotilaspostiin, kenttäpostiin, piirityspostiin, sotavankipostiin, siviili- ja sotilashenkilöiden internointileiripostiin, laivapostiin, rautatiepostiin, erilaisten liikkuvien postitoimipaikkojen postiin, onnettomuuspostiin, desinfioituun postiin, postisensuuriin, lunastuslähetyksiin, postitoimintojen automaatioon, postiagentuurien postinkäsittelymerkintöihin sekä virkapostiin ja postimaksutta kulkeneeseen postiin.

Ota yhteyttä!

Haluatko antaa palautetta Postihistorian maailma -blogista, kertoa postihistoriaa koskevasta tapahtumasta tai postihistorian luokan näyttelytuloksista, kirjoittaa blogiin omasta keräilyalueestasi (omalla nimelläsi) taikka kertoa postihistoriaan liittyvästä yhdistyksestä, lehdestä, kirjasta tai sivustosta? Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen postimerkkeilija(a)gmail.com (korvaa (a) @-merkillä).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti