perjantai 24. helmikuuta 2017

Hyvinkään Postimerkkikerhon 50-vuotisnäyttely 22.–23.4.2017Hyvinkään Postimerkkikerho perustettiin vuonna 1967. Kerhon perustava kokous pidettiin 18. tammikuuta 1967 Osuuskassan (nykyisen Osuuspankin) kerhohuoneessa. Jo syksyllä 1966 Valtion villatehtaalla Valvillassa keskustelivat insinööri Görgen Grönlund sekä Vilho Moisio postimerkkeilystä ja totesivat, että pitäisi olla kerho, joka ei ole sidoksissa mihinkään. Asiaa ryhdyttiin kehittelemään ja Grönlundin ja Moision avuksi saatiin mm. Jorma Haavisto. Työryhmä teki lehtiin infoa, jakeli mainoksia ja lopputuloksena oli perustamiskokous. Itse kokoukseen saapui 24 merkkeilystä kiinnostunutta henkilöä. Kokous päätti yksimielisesti perustaa Hyvinkäälle postimerkkikerhon.

Kerhon nimelle oli alussa kaksi ehdotusta, Hyvinkään Postimerkkeilijät ja Hyvinkään Postimerkkikerho. Perustavassa kokouksessa keskusteltiin kerhon suuntaviivoista ja kokousten ohjelmasta. Kokouksen ohjelmasta sovittiin; aloitus virallisilla asioilla, sitten vaihtotoiminta ja huutokaupat.

Näin siis 50 vuotta sitten ja nyt juhlavuotena Hyvinkään Postimerkkikerho järjestää 50-vuotisen toiminnan kunniaksi postimerkkinäyttelyn Wanhassa Areenassa vanhalla Villatehtaalla 22.–23.4.2017.

Näyttely tulee olemaan suurin alueella koskaan järjestetty näyttely ja niinpä kerho järjestää näyttelyn yhteistyössä Riihimäen Postimerkkeilijöiden kanssa. Esille tulee noin 200 kehystä erilaisia kokoelmia. Näyttelyssä tulee olemaan kokoelmia laidasta laitaan, sekä erilaisten aihealueiden että maakokoelmien saralta ja mukana on myös kiinnostavia kokoelmia filatelian ulkopuolelta.


Näyttelyssä on hyvä mahdollisuus tutustua filatelian koko kirjoon, saada hyvää oppia keräämisestä ja samalla myös täydentää kokoelmia. Mukana on myös opastettuja kierroksia, joissa tutustutaan postimerkkien keräämiseen ja näyttelykokoelmien sisältöön esillä olevia kokoelmia hyödyntäen. Tutustumaan pääsee myös Suomen ja Hyvinkään historiaan, sillä esillä olevissa kokoelmissa on historiaa Suomesta ja Hyvinkäältä 100 vuoden takaa, niin postikorttien kuin leimojen osalta. Mukana on myös historiaa monesta muusta maasta.

Näyttely on myös osa Filatelistiliiton Finlandia 2017 -projektia, jossa vuoden 2017 aikana järjestetään paikallisia postimerkkinäyttelyitä eri puolilla Suomea. Varsinainen Finlandia 2017 -näyttely järjestetään Tampereella 24.–28.5.2017.

Hyvinkään Postimerkkikerho tekee myös yhteistyötä Hyvinkään kaupungin kanssa ja näyttely tulee olemaan yksi Hyvinkään 100-vuotisjuhlien tapahtumista. Hyvinkää täyttää myös 100 vuotta 2017 ja vuoden aikana kaupungissa on erilaisia juhlavuoteen liittyviä tapahtumia.

Näyttelyyn tulee myös myyntiin Hyvinkään Postimerkkikerhon teettämiä postikortteja sekä omakuvamerkkejä. Postikorttien aiheet liittyvät vanhoihin kuviin Hyvinkäältä ja omakuvamerkit tukevat samaa aihetta. Mukana on myös kaksi yhdessä Filatelistiliiton kanssa tehtyä korttia. Nämä kortit ovat numeroituja ja liittyvät laajempaan valtakunnalliseen korttisarjaan. Hyvinkään korteissa on kuva-aiheina kaksi aikaisemmin Hyvinkäällä julkaisematonta kuvaa. Varsinkin vanha kuva Hyvinkään lentokentältä on herättänyt jo tässä vaiheessa suurta kiinnostusta.

Näyttelyn suojelijaksi on lupautunut Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila, joka tulee avaamaan näyttelyn lauantaina 22.4. Näyttelyn ensimmäinen päivä perjantai 21.4. on varattu kokonaisuudessaan koululuokkien vierailua varten. Tuolloin koululaisille opastajat kertovat sekä postimerkkeihin että postimerkkeilyyn liittyviä asioita ja hyödyntävät tässä esillä olevia kokoelmia. Innokkaimmille on tiedossa myös kotiin vietävää.


Hyvinkään näyttely tulee olemaan Uudenmaan alueen merkittävin näyttely kevään 2017 aikana. Näyttelyn yhteydessä on mahdollisuus myös arvioituttaa omia merkkejään/kohteitaan. Näyttelyyn tulee myös merkittävä määrä myyjiä paikalle, joten on hyviä mahdollisuuksia täydentää omia kokoelmia. Sunnuntaina iltapäivän kruunaa hyvä huutokauppa.

Paikkana Wanha Areena vanhalla Villatehtaalla on myös optimaalinen näyttelyn järjestämiselle. Riittävästi tilaa ja keskeinen paikka, jonne on helppo tulla, luovat hyvät puitteet. Lisätietoja näyttelystä saa kerhon kotisivuilta: www.hyfila.fi. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja näyttely on avoinna molempina päivinä klo 10-15. Hyvinkään Postimerkkikerho toivottaa kaikki tervetulleeksi, niin läheltä kuin kaukaa.

Teksti ja kuvat:
Hyvinkään Postimerkkikerho ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti