torstai 17. marraskuuta 2016

Postihistoriallisia kokoelmia vuoden 1987 malliin

Hämeenlinnan Postimerkkikerho ry juhlisti 50-vuotista taivaltaan järjestämällä kansallisen Tavastex 87 -postimerkkinäyttelyn. Näyttelyluettelon perusteella postihistorian luokka oli tuolloinkin yksi suosituimmista näyttelyluokista.

Tavastex 87 -näyttelyn postihistorian luokassa oli 27 kokoelmaa ja yli 150 kehystä. Leimakokoelmissa esiteltiin Suomen kuvioleimoja, Finland-leimoja, Suomen 1800-luvun postileimoja, Helsinki-Pietari -radan postivaunuleimoja, Viron leimoja, Pietarin ja Moskovan numero- ja kuvioleimoja sekä Böömin, Määrin ja Itävallan Sleesian leimoja. Leimakeräily oli tuolloin suositumpaa kuin tänä päivänä.

Kotiseutukokoelmien aiheina olivat muun muassa Ahvenanmaan posti, Lahden seudun postihistoria, Alavuden postiolot, Pälkäneen postihistoria ja Hämeenlinnan vanhat punaiset R-lipukkeet. Muista kokoelmista mainittakoon Suomen kirjattu ja vakuutettu posti, Suomen postitaksat 1917-30 sekä Venäjän meriposti.

Tavastex 87 -näyttelyluettelo kertoo hyvin siitä, miten postihistoriaa harrastettiin kolmisenkymmentä vuotta sitten. Ehkä se antaa ideoita ja ajatuksia tämän päivän näytteilleasettajille.


Lähde:
Hämeenlinnan Postimerkkikerho ry: Tavastex 87 -näyttelyluettelo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti